Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ал Кайда" осъди решението на САЩ за Йерусалим

07 декември 2017, 19:18 часа • 2802 прочитания

Терористичната организация „Ал Кайда на Арабския полуостров“ осъди решението на САЩ да признаят Йерусалим за столица на Израел и призова към бойците си да подкрепят палестинците, предаде Reuters, цитирана от агенция "Фокус".

Базираното в Йемен разклонение на „Ал Кайда“ заяви, че решението е резултат на „стъпките за нормализиране на отношенията“ между някои арабски държави от региона и Израел. „Това е ясно предизвикателство към мюсюлманския свят, който вижда доколко централна е палестинската кауза. В лицето на сериозните събития ние стоим до нашите хора в Палестина и ги подкрепяме с това, което притежаваме“, пише в изявление на групировката.

„Ал Кайда на Арабския полуостров“ призова ислямистите по света да подкрепят палестинците, а мюсюлманите да помогнат с оръжие и финансови средства. „Ако не действате, утре и най-светото място за мюсюлманите - Мека ще бъде продадена и никой няма да я защити“, смята организацията.

Actualno.com припомня, че размириците в палестинските територии пламнаха заради вчерашното решение на Вашингтон да признае Йерусалим за столица на Израел и да премести там посолството на САЩ от Тел Авив.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес