Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 загинали и 13 ранени в стрелбата в училище в Казан, възможно е да има заложници

11 май 2021, 11:02 часа • 1214 прочитания

Девет са загиналите – 8 деца и един учител, а 12 деца и един възрастен са хоспитализирани след стрелбата в училище в Казан, съобщава РИА Новости.

Няколко деца са скочили от третия етаж на училище номер 175 в Казан, бягайки от непознати лица, започнали да стрелят там. Един от очевидците на инцидента каза за ТАСС за това.

„В един момент няколко деца скочиха през прозореца на третия етаж, очевидно, за да избягат от този, който ги преследва“, каза Диляра Самигулина, която минавала покрай сградата на училището по време на извънредната ситуация.

Мерките за безопасност са засилени във всички учебни заведения след стрелбата, съобщи кметството на града.

БГНЕС припомня, че две неизвестни лица откриха огън в училище номер 175 в Казан малко по-рано.

От прокуратурата заявиха, че проверяват информацията за извънредната ситуация.

"Прокурорът на Република Татарстан Илдус Нафиков замина за местопроизшествието. Обстоятелствата около инцидента се разследват", се казва в изявление на министерството.

На мястото е пристигнал и президентът на Република Татарстан Рустам Миниханов. Министърът на здравеопазването на Република Татарстан Марат Садиков също е на мястото на инцидента.

Малко преди стрелбата е избухнал взрив, съобщават спецслужбите, цитирани от РИА Новости. Задържан е непълнолетен, виновен за стрелбата, 17-годишен тийнейджър, съобщават още службите. Вторият човек, който е открил огън в училището, все още да се намира в сградата, съобщи източник. По предварителна информация, той може да държи няколко заложници.

Над 20 екипа на Спешна помощ са се отправили към мястото на произшествието, съобщи здравното министерство на Татарстан.

В мрежата се появи видео от мястото на извънредна ситуация. Кадрите показват голяма тълпа хора пред учебното заведение, както и полицейски коли и линейки.

Всички деца в момента са евакуирани.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес