Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Връчиха наградите "Учител на годината 2019" в Асеновград (СНИМКИ)

25 май 2019, 08:21 часа • 21926 прочитания

Златка Тоскова стана "Директор на годината 2019" в Асеновград, сред номинираните от Синдиката на българските учители в града. Тя е ръководител на асеновградската ДГ „Никола Вапцаров”. Призът й бе връчен от кмета на общината - доктор Емил Караиванов - на официалната ежегодно провеждаща се церемония по повод 24-ти Май. Номинации в същото направление за "Директор на годината 2019" в града бяха организирани и от Сдружението на директорите в средното образование на Република България. Отличените тук са Лилия Венева (ОУ „Христо Ботев”) и Тодорка Георгиева (ДГ „Радост”).

Наградени на церемонията бяха и изявени учители, педагози и културни дейци, допринесли за развитието на културата и изкуството в града през изминалата година. В направлението „Млади учители” призът бе връчен на Петя Петкова – учител в ДГ „Никола Вапцаров”. В „Предучилищно възпитание и подготовка” бе наградена Весела Карастойчева – старши учител по музика в ДГ „Никола Ванцаров” и ДГ „Мир”. Старши учителят по български език в ОУ „Христо Ботев” - Магдалена Мильошина - бе удостоена с приза в категорията "Хуманитарно направление”.

Отличена в „Природо-математическо направление” бе Радка Димитрова – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Свети Свети Кирил и Методий”. В направление „Изкуство и спорт" отличието бе връчено на Христина Филипова – старши учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Христо Ботев”. В категорията „Професионално образование” титлата бе за инженер Елена Янкова – старши учител по хидравлика и пневматика, електротехника и електроника, автоматизация на производството в ПГ „Цар Иван Асен II". Всички учители благодариха за честта и бяха единодушни в мнението си, че водещото в работата с подрастващите поколения са отдадеността и любовта. Награден за своя принос в направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности” бе Камен Куцев – старши учител по физическо възпитание и спорт и треньор по кану-каяк.

Отличени и наградени за своя принос в сферата на културата и изкуството пък са Аделина Кърчева (ръководител на състав по народни танци „Ади”), инженер Пламен Мегленчев (председател на читалищното настоятелство към НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски”), Васка Владимирова (ръководител на школата по пиано към НЧ „Родолюбие”), Венета Янкова (ръководител на балетно студио „Терпсихора”). С награда бе удостоен и Георги Велев – за особен принос в изследването и изясняването същността и смисъла на българската азбука и народна празнична обредна традиция. Мария Каменова (ръководител на фолклорна група „Надежда” от село Тополово) също получи награда.

29 изявени ученици от общо осем училища в асеновградска община също получиха грамоти по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те си заслужиха отличията, тъй като през учебната 2018 г./2019 г. са постигнали високи резултати в учебната и извънкласната дейност.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес