Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Асеновград подменят повредени контейнери, гражданите могат да сигнализират

11 май 2020, 08:22 часа • 3260 прочитания

19 контейнера от тип "бобър" са подменени в Асеновград през март тази година. А за април сменените съдове за смет са 42 на брой. Това стана ясно от отговор на заместник-кмета по екологията Тамер Бейсимов по актуално питане, отправено от общинския съветник Дамян Борисов. Той зададе въпрос, свързан с предприемане на действия в останалите 3 месеца от договора с "КМД", по отношение на подмяната на съдове, които са в компрометирано състояние.

Справката от заместник-кмета сочи, че освен контейнери от тип "бобър" са били сменени и такива, от тип "кука". От началото на настоящата година досега са подменени 174 броя от тях. Общо контейнерите тип "бобър", които се ползват в Асеновград, са с обем 1,1 кубични метра и са 900 броя. Употребяваните съдове от тип "кука" са с вместимост 200 литра и са общо 2 890 броя. А контейнерите от тип "лодка" са с обем 4 кубични метра и се ползват 40 броя от тях.

Тамер Бейсимов посочва, че сметопочистването и сметоизвозването на територията на Асеновград се извършва 7 пъти седмично, а амортизираните съдове за отпадъци се подменят съгласно месечен график. В случай на сигнали от граждани за контейнери с нарушена цялост, същите се включват в списъците за подмяна.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес