Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съкращават до 10 човека от МБАЛ-Асеновград

16 януари 2017, 13:01 часа • 6213 прочитания

Повишаването на минималната работна заплата в страната налага съкращения в броя на персонала на МБАЛ-Асеновград.

Причината, поради която се налагат реформите, е че разходите на болничното заведение нарастват, а приходите остават на същата граница. За да се стигне до това решение е заседавал Мединиски съвет от експерти.

След извършени анализи и оценки, заключенията сочат, че разходът на асеновградската болница месечно за Фонд „Работна заплата“ ще нарастне с около 4 000 лева, обясни управителят доктор Иван Червенков.

Съкращенията ще засегнат общо около 10 човека – немедицински и помощен персонал, както и назначени на половин щат служители и такива, останали на работа след навършване на пенсионна възраст.

По думите на Червенков, това е единственият вариант болницата в Асеновград да се справи финансово, като междувременно ще се търсят и още източници на приходи. Той изрази надеждата си, че това е правилният подход за справяне със ситуацията и ще доведе до очакваните резултати

Първият съкратен е пенсионирала се жена, която е продължила да работи в Клиничната лаботратория на МБАЛ-Асеновград. Следва да бъде намален и броят на длъжностите, които не са крайно необходими, както и на раздутите щатове в лечебното заведение.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес