Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Развалиха“ парадоксална комбинация от пътни знаци в Асеновград (СНИМКИ)

12 януари 2017, 16:19 часа • 7523 прочитания

Интересна комбинация от знаци в Асеновград едновременно разсмя и разгневи граждани.

На улица „Съединение“ в града се оказа, че е забранено влизането на пътни превозни средства и едновременно с това, по същия участък се забранява движението с над 40 км/час. С недоумение асеновградчани коментираха в социалната мрежа ситуацията.

Някои приеха грешката с раздразнение, а други реагираха с насмешка и шеговит тон. „Забранено е влизането, но нека и ограничение да има, за всеки случай.“, шегуваха се зевзеци. Други пък предположиха, че сигурно се забранява преминаватено през участъка с повече от 40 км/час. В крайна сметка, след снощната реакция на асеновградчани, ръководството на общината предприе незабавни мерки по разрешаване на казуса.

„Промяната в организацията на движението по улица „Съединение“ е факт от скоро. Проблемът в този случай вероятно е възникнал заради недоглеждане, от страна на фирмата изпълнител, анагажирана с поставянето и премахването на пътните знаци.“, призна заместник-кметът на града Димчо Темелков.

Той разпореди знакът, ограничаващ сркоростта, да бъде отстранен още днес. Екипът ни посети мястото и се увери, че заповедта вече е изпълнена. Припомняме, че подобен парадокс с пътен знак в Асеновград бе забелязан и през месец август 2015 г.

Тогава по сигнал бе премахнат знак, забраняващ влизането в двете посоки на улица „Изложение“, ползвана години наред за платен общински паркинг.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес