Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пейка осъмна в река Чая в Асеновград

07 юни 2016, 14:02 часа • 1761 прочитания

Асеновградската река събира една по една, пречещи на някого, вещи от градинки и улици. Вандализмът в Асеновград расте с пълна сила. Доказателство за това е поредният случай на вещ, попаднала във водите на Чая. След като само преди седмица пътен знак лежеше на дъното на реката, сега пейка от Градския парк се озова на същото място.

Поредната вандалска проява в Асеновград се разгирала в самия център на града покрай моста на старата пловдивска автогара и под паметника на Цар Иван Асен II. Десетки нови пейки бяха поставени в Градския парк преди около година. Част от тях вече не са в отлично състояние. Преди месец вандали обърнаха контейнер със смет отново в коритото на река Чая и купища отпадъци се разпиляха по брега.

Детските площадки в града също са изпочупени и дори част от тях са опасни за малчуганите, оплакаха се майки. Поради зачестилите вандалски прояви в Асеновград седмици наред асеновградчани апелират за създаването на Общинска полиция, за по-строг контрол, от страна на органите на реда, за поставяне на видеонаблюдение в парковете и на легнали полицаи по оживени улици и булеварди. Противоречивите мнения, по отношение на сигурността, изправиха един срещу друг граждани, изразяващи позициите си. Част от асеновградчани са обезверени.

Те смятат, че дори и при засилени мерки срещу вандализма, резултат няма да бъде постигнат. Други твърдят, че желание за справяне с проблема има, но вероятно средствата в бюджета на Асеновград са недостатъчни. Трети бяха категорични в мнението си, че съществува ли инициативност, се намира и начин. Междувременно стана ясно, че пътният знак продължава да лежи във водите на реката, въпреки че след подадения от екипа ни сигнал, от Община Асеновград обещаха той да бъде премахнат от там.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес