Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осем сватби в петъчен ден в Асеновград през тази година

04 декември 2017, 10:08 часа • 1523 прочитания

Точно 317 двойки са сключили граждански брак в Асеновград за първите 10 месеца от 2017 г. Младоженците сами избират мястото, на което желаят да се врекат във вечна вярност, независимо жители на кое населено място са.

През тази година не са заявени нестандартни пространства за извършване на церемонията по бракосъчетаване. В случате, когато и двамата младоженци или единият от тях е непълнолетен се изисква разрешение и съгласие от родители и настойници.

Няма информация какъв е броят на тези бракове, тъй като възрастта на двойките е различна, а от Общината не посочват каква е приблизително средно изчислената. За посочения период с церемония граждански брак са сключили 185 двойки.

Другите 132 просто са подписали брачно свидетелство без официалности. От началото на месец януари до края на октомври осем двойки от младоженците са заявили желанието си да се бракосъчетаят в петък.

Организирането на сватбените тържества в петъчен ден не може да бъде определено като тенденция, тъй като сватби са се провеждали също във вторник и четвъртък, обясняват от Община Асеновград.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес