Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краят на разкопаването по Водния цикъл в Асенoвград - през май

14 декември 2017, 11:09 часа • 3408 прочитания

В график, с минимални отклонения, се движат дейностите по проекта за Воден цикъл в Асенoвград, засега, предаде кореспондентът на Actualno.com.

„Санкционирани от Общината фирми няма към момента, тъй като липсват основания за това“, посочи пред медии кметът д-р Емил Караиванов. Управляващият орган е извършил няколко проверки, вследствие на които не са отправени сериозни забележки, по отношение на изпълнението.

По думите на градоначалника, с тези темпове на работа дейностите в рамките на Асенoвград ще приключат до месец май 2018 г. За зимните дни, в които не може да се осъществява работния процес, ще бъде издаван акт №10, с който временно ще се прекратява строителството.

След приключване полагането на тръбопроводите, работата ще продължи с ремонт и асфалтиране на улици и поетапно възстановяване на маркировката. Накрая ще се осъществи доизграждане на пречиствателната станция.

Апаратурата за нея вече е доставена, предстои завършването на съоръжението, включването на апаратите в експлоатация, извършване на проби и назначаване на персонал. Според предварителните разчети, в пречиствателната станция на Асенoвград ще бъдат назначени около 15 души, които първо ще преминат обучение. Всичко това следва да се случи до края на следващата година.

През 2019 г. остава проектът Воден цикъл да бъде приключен документално.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес