Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жребецът Хипокомпас и ездачът му Ангел Димитров победители на кушиите в Асеновград

21 март 2016, 13:02 часа • 4227 прочитания

Точно 15 бяха смелчаците, които се включиха със своите коне в конните състезания за Тодоровден в Асеновград. Най-бърз в надбягванията се оказа жребецът Хипокомпас с ездач Ангел Димитров. Той си заслужи първото място в надпреварата и наградата от 100 лева, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Втори финишира Зин, чийто собственик е Георги Рангелов. Наградата за второто място беше 60 лева. На третата позиция се класира младият Фарис, язден от Владимир Ангелов, на когото бе връчена наградата от 40 лева.

Снимка: Actualno.com

Втората дисциплина, в която конете премериха сили, бе прескачане на препятствия. Тук победител стана жребецът Сувенир и ездачът му Ивелина Богданова. Момичето и нейният кон бяха единствените престрашили се участници в тази дисциплина. Тъй като никой друг не пожела да се включи в прескачането на препятствия, Ивелина и Сувенир бяха възнаградени за смелостта си.

Снимки: Actualno.com

Предпоследният етап бе теглене на шейна с тежести. В него победи Кайзер със стопанин Фарис Расим.

А в конкурса за „Най-красив кон“ с първото място бе отличен Зоро, чийто собственик е Фахри Идризов. Награди в размер от по 30 лева получиха победителите в състезанията по теглене на шейна, прескачане на препятствия и в конкурса за „Най-красив кон“.

Снимка: Actualno.com

Две поощрения от по 20 лева бяха връчени и на най-малките участници в конната надпревара: Мелих Фейзи и коня Деска и на Нанси Сюлейман с жребец на име Алф. Празникът в Асеновград започна още в 10 ч., както бе планирано – с шествие и под звуците на гайди.

Снимка: Actualno.com

Стотиците асеновградчани и гости на града, включили се в събитието, изминаха пеша, редом до конете и ездачите, цялото разстояние от градинката на „Каварджията”, през централния площад „Академик Николай Хайтов“, за да достигнат до параклис „Свети Тодор”, в който бе отслужена литургия за здраве и благоденствие. След това, празникът се пренесе на пистата, където се проведоха именно тодоровските кушии.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес