Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хепатитът в Асеновград настъпва и по училищата

04 октомври 2016, 17:10 часа • 3320 прочитания

Хепатитът в Асеновград настъпва и по училищата в града, сигнализираха в редакцията на actualno.com притеснени майки и татковци. Цяло лято инспекторите от Регионалната здравна инспекция в Пловдив и асеновградските им колеги се опитваха да проконтролират и потушат епидемията от „Болестта на мръсните ръце“.

И докато заболяването бе локализирано само в ромския квартал „Лозница“ в Асеновград до момента, след старта на новата учебна година, вече има и заразени ученици. Официалната информация сочи, че към днешна дата заболяло от хепатит „А“ е едно момиче във втори клас на асеновградското школо „Петко Каравелов“.

Това е училището с най-голям брой първокласници тази година. Провеждането на изследванията за хепатит на контактните съученици, родители и предподаватели вече започна. Те ще са под наблюдение в продължение на следващите четири седмици. Броят на заразените деца само от Асеновград вече наближава 100. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив напомнят, че трябва да се поддържа добра лична хигиена и периодично да се извършва дезинфекция на дома.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес