Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два дни улично изкуство в Асеновград

11 април 2016, 15:16 часа • 1555 прочитания

Изпъстрен с цветове и живот бе Асеновград през изминалия уикенд. Два дни малки и големи асеновградчани и гости на града се забавляваха с Фестивала на уличното изкуство, наречен "Брилянтин".

Работилници за изработване на хвърчила, книгоразделители и кукли за ръце бяха сред атракциите, позиционирани в центъра на Асеновград. Базар на изделия с декупаж, бродирани картички и изрисувани свещи в градинката до читалище „Родолюбие“, грабнаха вниманието на случайни и неслучайни минувачи. Временни тaтуировки със специални материали си направиха най-малките участници и гости на Фестивала. Сред цветните мероприятия се прокрадна и едно спортно събитие - демонстрация на бойни изкуства. Графити обновиха облика на две от спирките на градския транспорт в Асеновград: едната - на улица „Александър Стамболийски“, а другата – на булевард „България“.

Урок по танци, рисуване с тебешири и пастели, конкурс по фризьорство бяха други инициативи, на които асеновградчани станаха свидетели, а някои – дори участници. В детската забава и атракциите се включиха над 50 деца. Любителите на адреналина имаха възможността да наблюдават демонстрация по каране на скейтборд и игра на хек, които се проведоха на Второ площадно ниво на центъра в Асеновград. С филма "Брилянтин" се запознаха десетки кино маниаци, събрали се в Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Дефиле на хваърчила, изработени от обитателите на Центъра за обществена подкрепа и Дневния център за деца с увреждания в града, както и шах на открито с еднометрови фигури на огромна шахматна дъска пред читалище „Родолюбие“ бяха атракциите, които положиха финалните щрихи на Феста.

Финалът на двудневният Фестивал на уличното изкуство бе поставен с танцов спектакъл, творчески импровизации и фокус програма. Специални гости на „Брилянтин“ бяха маговете Мистър Джим и Дани Белев. Те потопиха Асеновград в магична атмосфера.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес