Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детска площадка по безопасност на движението откриха в Асеновград

18 септември 2015, 22:04 часа • 4599 прочитания

Площадка по безопасност на движението бе открита в Асеновград, предаде кореспондентът ни от града.

Повод за инициативата е кампанията "Предвижвай се разумно" в Седмицата на европейската мобилност. Тя стартира на 16.09.15 г. и ще продължи до 22.09.15 г.. Мотото й е „Избери. Промени. Комбинирай”. Това показва, че гражданите могат да изберат или комбинират при всяка възможност алтернативни начини на придвижване в града, освен автомобил. По този повод днес в градската алея (до старото лятно кино) в Асеновград бе организирана викторина на тема "Град без коли". В нея участваха над 60 деца на възраст между 5-ти и 6-ти клас. Те са ученици в СОУ "Свети Княз Борис I" в Асеновград. Децата участваха и в състезание по колоездене, проведено на специално открита за целта площадка по безопасност на движението.

Целта на инициативата е именно популяризирането на друг начин за предвижване, който да опазва чистотата на околната среда. Площадката по безопасност на движението е част от кампанията на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград, носеща името "СПРИ! Животът не е състезание! Намали!“.

Всички деца с огромно желание отговаряха на въпроси, докато междувременно течеше вело състезанието. Накрая малчуганите получиха като подарък книги с разкази от известни автори, както и тениски с мотото на кампанията срещу войната по пътищата на община Асеновград.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес