Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветни фигури ще изпълнят градския парк на Асеновград

01 март 2018, 13:19 часа • 1648 прочитания

Цветни фигури ще изпълнят Градския парк на Асеновград. Това планира Общината, като първата стъпка към осъществяване на идеята е изграждане на поливна система - тип "капково напояване", съобщи репортер на Actualno.com.

Целта на проекта е по-добро поддържане през летния сезон. Разкопаването на зелената площ вече започна, въпреки че изпълнението се забави във времето. Причината за забавянето е, че избраната фирма се е отказала от реализацията, впоследствие. Върху отлагането на реализацията са повлияли и неблагоприятните метеорологични условия. Цялостното изпълнение на проекта за системата ще струва на Общината около 60 000 лева.

Дейностите по изграждането на поливната система ще извърши фирмата, която се грижи за озеленяването в Асенoвград - "Жиро-М". Срокът за изпълнение по договора, при положителни температури на въздуха, е 45 дни. Плановете са строежът на съоръжението да стартира в началото на настоящия месец и да приключи до средата на април тази година. Чрез капковото напояване ще се полива цялата паркова зона. След като се изгради поливната система е планирано да се възстанови настилката, която е с почвена смес. Последващата стъпка е озеленяване (затревяване) и едва след това ще се пристъпи към създаване на цветни фигури.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес