Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Читалището в Яврово грабна награда за приобщаване на млади хора към културата

14 август 2015, 13:42 часа • 4769 прочитания

Диплом „ПроКултура“ за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура през 2015 г. получи читалище „Пробуда“ в кукленското село Яврово. Дейността на средището бе отличена от Българската асоциация на работодателите в областта на културата, информира кореспондентът на Actualno.com.

Чрез организиране на различни платформи явровското читалище приобщава младите хора с разностранни интереси. С участие в творческите ателиета подрастващите изразяват таланта си, обясни Вили Маринова от отдел „Култура“ към Община Куклен.

В инициативата в читалище „Пробуда“ младежите се включват в различни игри и дейности, свързани с развитието на културния, творческия и дори спортния живот в региона. Ателиетата са различни по вид - литературни, по рисуване, спортни и други.

Подобна инициатива, утвърдила се вече като традиция, ще се проведе и през септември отново в село Яврово. За четвърта поредна година в продължение на три дни - от 06.09.15 г. до 08.09.15 г. включително, деца и младежи ще рисуват и творят на тема "Героите на Хайтов и Димовски оживяват". Тогава авторите на най-добрите произведения ще получат специални награди от Община Куклен, уточни още Маринова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес