Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчанинът, заградил с бариера двукратно общинска собственост, се размина само с предупреждения

13 декември 2018, 10:13 часа • 2143 прочитания

Разрешен е казусът с поставената от частно лице незаконно бариера на улица "Цар Освободител" №4 в Асеновград, след множество журналистически материали и инспектиране от общинари. Проверки, от страна на служители от строителния отдел към общината, са извършвани два пъти.

Припомняме, че при първата инспекция е установено незаконосъобразно монтиране на съоръжението, и то в общински имот. Отправени са препоръки към собственика да премахне бариерата. Той, обаче, я отстранил временно и след известно време я поставил отново, без знанието общинските служители. Живеещите на посочения адрес подали втори сигнал и отново е извършена проверка. Тогава е установено, че действително е нарушена първата препоръка и съоръжението е възстановено в същия му вид. Оказало се е, че освен всичко, бариерата е била и без нужните документи.

Отправена е втора препоръка, от страна на общината и преди няколко дни съоръжението е било премахнато изцяло. Няма как, обаче, асеновградчанинът позволил си да "окупира" общинска собственост, да бъде проконтролиран дали ще постави бариерата трети път, коментираха от местното ръководство.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес