Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград с нова автобусна линия, съкращават броя на рейсовете за 1-цата

29 август 2018, 14:40 часа • 7447 прочитания

Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са допълнителният рейс с №6 да започне да се движи в града още през в края на месец ноември тази година.

Новият маршрут ще започва от квартал „Баделема“ и ще завършва при ЖП-гарата в Асеновград. Въвеждането на допълнителна автобусна линия е по настояване чрез подписка от над 80 души, живеещи в района. Дестинацията на 6-ицата ще бъде с дължина 5 километра.

Маршрутът й стартира от квартал „Баделема“ и преминава през улица „Капитан Андреев“ - улица „Цар Иван Асен II“ - улица „Княз Борис I” - улица „Александър Стамболийски“ - улица „Васил Левски“ - ЖП гара-Асеновград – обръщане на кръговото кръстовище на улица „Васил Левски“ и булевард „България“ - улица „Цар Иван Асен II“ - улица „Капитан Андреев“ - квартал „Баделема“.

Идеята е първият сутрешен автобус да потегля от начална спирка в 06:00 ч., а последният – в 18:00 ч. В обратна посока – от ЖП гара – първият рейс ще тръгва в 06:30 ч., а последният – в 17:30 ч. Междувременно, ще бъде намален броят на автобусите, движещи се по линия №1 в Асеновград. От четири те ще станат три и ще преминават по спирките през 20 минути. Основанието за това решение, е констатирано намаление в броя на пътуващите (средно около 25 души) по маршрута от квартал „Запад“ до ЗШМ и обратно.

През уикендите и в празничните дни автобусите, които ще обслужват линия №1, ще бъдат два на брой и ще се движат от 06:00 ч. до 22:00 ч., на интервал от 30 минути. Днес, с решение на Общински съвет-Асеновград конкурсът точно за обществен превоз на граждани по този маршрут, бе прекратен.

Причините за това са, че няколко от кандидатите са оттеглили предложенията си, а другите двама останали не отговарят на посочените изисквания. Очаква се процедурата да бъде стартирана отново след около месец, заедно с тази, за обслужване по новата линия №6.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес