Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3D графит и безброй хвърчила "оцветиха" уикенда в Асеновград (СНИМКИ)

08 април 2019, 13:19 часа • 4201 прочитания

Фестивалът „Брилянтин”, състоял се през изминалия уикенд в Асеновград, се превърна в пъстър празник за малки и големи асеновградчани и остави цветни и дълготрайни спомени у всички присъстващи. На централния площад "Академик Николай Хайтов" в града своя талант и умения показаха възпитаници на местни школи по танци, музика и спорни клубове. Празникът започна с ритъма на Денс формация „Косара”. Участие взеха и очарователните деца от Клуб по спортни танци „Асеновец”. Магията на балетното изкуство представиха малките балерини от Балетно студио „Терпсихора”. А открит урок по танци за всички ентусиасти предаде Гергана Михова.

Аниматори пък бяха подготвили много забавни и интересни игри. Те забалвяваха децата с весела клоунада и любимите анимационни герои от филмите „Смърфовете” и „Миньони”. Любовта към велосипеда и добри акробатични умения демонстрираха момчетата от Спортен клуб „Тритон Екстрийм”. Богатството на българския фолклор показаха възпитаниците на Центъра за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски”. С пъстри народни носии и широки усмивки те увлякоха публиката в магията на българското хоро. Децата от Музейната музикална школа също възхитиха публиката със своите песни, а момичетата от класа по фризьорство към ПГ „Свети Патриарх Евтимий” създадоха красиви прически на деца от село Боянци.

По време на фестивала бе изрисуван и 3D графит в една от залите на новата сграда на Дневния център за деца с увреждания на улица „Шести януари” (бившият Дом за деца, лишени от родителски грижи "Таню Войвода"). Празникът на площада завърши с феерия от шарени хвърчила, които оцветиха в различни свежи цветове небето над Асеновград.

Фестивалът на уличното изкуство "Брилянтин" бе посветен на 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес