Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 социално уязвими деца ще получават топъл обяд 86 дни

01 декември 2016, 16:27 часа • 442 прочитания

20 деца със статус „социално уязвими“ от СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград получиха топъл обяд днес. Инициативата се организира от Български червен кръст и ще продължи и в следващите 85 дни, обясни директорът на Обласния съвет на организацията в Пловдив – Таня Георгиева.

Кампанията се проведе преди няколко години в друго асеновградско училище. По този начин, когато „Топъл обяд“ се организира в различни учебни заведения, се осигурява възможността да се помогне на няколко групи деца. Топъл обяд в следващите три месеца ще получават сираци, полусираци, малчугани на самотни родители или семейства, в които и майката, и таткото са безработни.

В инициативата на БЧК се включват момичета и момчета от 1-ви до 4-ти клас от СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград, като броят им няма да се промени през всички 86 дни. Каузата цели да помогне на деца, които поради финансови затруднения не могат да ходят на училище, но въпреки това, посещават часовете.

„Най-важното е, че тук ще се говори за здравословно хранене.“, уточни Георгиева. Менюто включва супа, основно ястие и плодове - онова, с което би следвало да бъде правилно хранено едно дете. Ресурсът е осигурен от дарителска кампания на БЧК, в която участват стотици дарители – граждани и фирми.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес