Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва изложбата на Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика

28 юли 2016, 11:17 часа • 1594 прочитания

Днес в 19,00 часа в Държавен културен институт – Културен център ДКИ-КЦ „Двореца“ в Балчик откриват изложба скулптора и живопис на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика. Това съобщи Евгений Георгиев, менидцър „Културни и специални събития“ в Културния център.

Съвместната изложба на двамата художници ще бъде открита тази вечер в „Каменна зала“. Авторката от сръбски произход Убавка Тончев и нейният съпруг Константин Симеонов- Костика, са едни от най- колоритните български творчески тандеми.

Завършват Художествена академия „Николай Пвлович” в София като възпитаници на Д. Даскалов от класа по скулптура.

За свой пристан творците избират Долни Дъбник и повече от 35 години живеят и творят в този колоритен край на България. Известни са със съвместните си изложби и работата си в областта на монументалната скулптура, малката пластика в камък и бронз.

„Много е важно в една творба да няма чужди пръсти по нея, като отпечатъци от леяра. То е като една любов, едно откровение или става, или не става, пипне ли някой друг вече не е същото”, това споделя Константин Симеонов - Костка. Изложбата в Архитектурно-парковия комплекс може да бъде разгледана до 13-ти август, пише „Фокус“.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес