Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Второто издание на фестивала "Musagena New Vibes" в София започва на 27 септември

26 септември 2023, 14:40 часа • 1444 прочитания

Второто издание на фестивала за книги и изкуство "Musagena New Vibes" ще бъде още по-голямо, по-богато на събития и по-амбициозно. Ще бъдат представени концептуални български издателства и артисти от различни жанрове, съобщават организаторите. Ще участват актуални и популярни сред младата публика писатели, художници, приложници, музиканти, артисти.

За първи път в България ще има BOOK BAR на площад "Славейков". Водещите на поредицата "Хвърчащите хора" по NOVA - Илиян Любомиров и Албена Танева, ще заинтригуват публиката с кратки интервюта на живо с писателите Георги Бърдаров, Виктория Бешлийска, Георги Милков, Жюстин Томс, Георги Блажев, Бюрхан Керим, Мария Донева, Иван Шишиев, Теньо Гогов и Благой Иванов. Всеки може да се наслади на преживяването на по чаша хубаво питие, да вземе автограф или просто да поговори с любимите си автори.

На фестивала ще бъдат представени много издателства, арт магазини, а анимационният омнибус на Compote Collective ще покаже "Щрих и стих - Поезия в анимация" - 12 анимационни филми, базиарни на български стихове. Безплатно ще се прожектират едни от най-успешните филми на носителите на множество награди за анимация - Свилен Димитров и Радостина Нейкова.

Шеф Никола и Шеф Светла от "Hell's Kitchen" ще направят специална презентация, за да анонсират новите си кулинарни книги.

П Р О Г Р А М А

Сряда, 27.09

18:00 ч. – Официално откриване

19:00 ч. – "5 минути София" – късометражна документална поредица

20:00 ч. – Анимационен омнибус на COMPOT COLLECTIVE – прожекция на "Щрих и стих – поезия в анимация"

Четвъртък, 28.09

18:00 ч. – "5 минути София" – късометражна документална поредица

19:00 – 20:00 ч. – Кулинарна демонстрация на звездите от "Hell’s Kitchen" и "На кафе" – Светла и Никола

20:00 ч. – Награждавани анимационни филми на Свилен Димитров и Радостина Нейкова

Петък, 29.09

18:00 – 20:00 ч. – Book bar с водещи Албена Танева и Илиян Любомиров от поредицата "Хвърчащите хора" и с участието на Виктория Бешлийска, Георги Милков, Георги Блажев, Теньо Гогов и Благой Иванов

20:00 ч. – Анимационен омнибус на COMPOT COLLECTIVE – прожекция на "Щрих и стих – поезия в анимация"

Събота, 30.09

10:30 – 11:15 ч. – Представяне на детската книжка "Финансова грамотност с Пеги и Мози", изд. Адвиза

18:00 – 20:00 ч. – Book bar с водещи Албена Танева и Илиян Любомиров от поредицата "Хвърчащите хора" и с участието на Георги Бърдаров, Жюстин Томс, Иван Шишиев, Бюрхан Керим и Мария Донева

20:00 ч. – Награждавани анимационни филми на Свилен Димитров и Радостина Нейкова

Неделя, 01.10

11:00 – 13:00 ч. – Рисуване на чаши с Pileto – работилничка за деца

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес