Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Впечатляващо начало на второто издание на фестивала LUNAR 2023 (СНИМКИ)

12 май 2023, 16:38 часа • 8150 прочитания

Хиляди гости и жители на столицата се стекоха за откриването на второто издание на Фестивала на светлините LUNAR, видя репортер на Actualno.com. Медията ни е и партньор на тазгодишното издание на впечатляващата инициатива.

Въпреки ниските температури множество хора видяха 3D мапинг проекции и светлинни инсталации на ключови за столицата сгради като Националната библиотека, Народния театър "Иван Вазов" и други.

Иначе изкуство на над 30 артисти и творчески студия от 12 държави ще предложи програмата на второто издание на Фестивала на светлините LUNAR в София. Произведенията на творци от България, Великобритания, Германия, Гърция, Индонезия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Тайланд, Украйна и Швеция ще озарят двадесет и четири локации в столицата, в четирите вечери между 11 и 14 май (четвъртък – неделя), от 21:00 ч. до полунощ.

ОЩЕ: Светлинно шоу по случай Деня на Европа (ВИДЕО)

Видео и статичните 3D мапинг произведения ще се проектират върху сградите в повторяемост, а светлинните инсталации ще са със запалени светлини за целия период на събитието, така че публиката да може да се наслади на всички тях.

Прожекциите започнаха в 21:00 малко след като се скри и последният слънчев лъч, като ще продължат до 23:00.

Светлинното шоу беше съпроводено от звукови ефекти и разкази към всяка картинка. Артисти от цял свят разказваха истории, за да провокират въображението на публиката.

Вижте програмата и всички локации ТУК.

Снимки: Ивайло Илиев/Actualno.com

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес