Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Войчех Новицки с две лекции в София

08 юни 2015, 16:22 часа • 12202 прочитания

Фотографията е изкуство,  което вълнува мнозина. Точно за това Месецът на фотографията успява да даде различен поглед и нови хоризонти на всички, които  искат да се докоснат до това изкуство.

В програмата тази година са включени две лекции на Войчех Новицки, които ще се проведат на:

- 9 юни от 19:00 ч. (кафе-галерия Фотосинтезис)

Йежи Левчински , портрет / Jerzy Lewczyński, portret: лекцията е посветена на един от най-големите полски творци на XX век, авангардист, човек, оказал влияние върху няколко поколения фотографи. Левчински е артист, значително изпреварил своето време; днес, малко след смъртта си, той остава много известен в Полша и слабо познат в чужбина.  

- 10 юни от 13:00 ч. (УниАрт Галерия – Нов български университет)

Месецът на фотографията в Краков: кратка история.  Тринадесетгодишният опит на най-голямата фотографска проява в Полша – от ниво нула, aматьорските изложби, до последните международни и напълно професионални издания  с участието на най-големите звезди. Представяне на тазгодишната програма и специфичния начин на участие в международния артистичен и фотографски обмен.

Участието на Войчех Новицки е по покана на Полски институт в България, дългогодишен партньор на Месец на фотографията в София и Фотосинтезис Арт Център.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес