Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скулптури вдъхват живот на камъка по време на пленера "Докосване до природата"

15 май 2017, 11:58 часа • 2267 прочитания

Петима скулптури вдъхват живот на камъка по време на пленера „Докосване до природата”. Творбите ще бъдат експонирани в парковата част на курорта „Св. Св. Константин и Елена“ след 21 май, предаде БГНЕС Варна.

По време на пленера, организиран от фондация “Св. св. Константин и Елена”, ще бъдат реализирани творбите „Природно“ на Снежана Симеонова, „Мойсей и сухото морско дъно“ на Иван Стоянов, „Метаморфоза“ на Кирил Георгиев, „Турбелария“ на Кристиян Жейнов и „Камъче“ на Николай Йотов. Проектите са избрани сред общо 22 подадени, дело на 17 автори от цялата страна. Подборът е извършен от жури, в състава на което влизат представители на фондация “Св. св. Константин и Елена”, на община Варна, на Съюза на българските художници и личности от артистичните среди в града.

Двама от авторите участват за трети път в пленера – това са Иван Стоянов и Николай Йотов. В предходните две издания Иван Стоянов реализира творбите „Докосващи се“ – от камък, и „Докосване до морето“ – от дърво, а Николай Йотов - "Фигура" (от камък) и "Натура" (от дърво). С по едно минало участие в пленера са Кирил Георгиев и Кристиян Жейнов. Техните творби от камък „Вятър“ и „Вода“ могат да бъдат видени в комплекса Св. св. Константин и Елена. Единствено Снежана Симеонова ще участва за първи път в пленера „Докосване до природата“.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес