Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Разделени от война": Уникалната марка за Коледа на украинските пощи (СНИМКА)

09 ноември 2022, 12:54 часа • 3048 прочитания

Пощенската служба на Украйна пусна празнична марка, изработена от Валерия Михайлова - ученичка в 11-и клас от гр. Николаев. Тя е спечелила отворения конкурс за коледна марка.

Момичето е било принудено да избяга от града заради постоянния руски обстрел, съобщава беларуската опозиционна телевизия NEXTA в Twitter.

Илюстрацията, наречена "Разделени от войната", изобразява раздвоено изображение. На него се вижда жена, седнала до коледна елха и наблюдаваща фойерверките навън, и мъж, прилепил гърба си до стена, докато презарежда пушката си - посланието е повече от ясно.

"Всеки може да разбере дълбочината на тази идея, както и емоциите на самата авторка, чийто роден град не е бил обстрелван само 46 дни от началото на войната", заяви в Telegram Игор Смелянски - главен изпълнителен директор на украинската пощенска служба, цитиран от CNN.

"Това ще донесе и надежда, защото през 2023 г. ще имаме много по-историческа дата - денят, в който ще победим", каза още той.

"Ето защо наистина искам тази коледна и новогодишна марка да се превърне за вас в още един символ на непобедимостта и напомняне, че ще се изправим срещу всички трудности и ще вдигнем чаша за нашата победа на 31 декември, със или без електричество!" добави Смелянски.

ОЩЕ: Руските региони затъват: Разходите им за войната стават непосилни

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес