Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриват 28-ия международен филмов фестивал "Любовта е лудост" във Варна

21 август 2020, 20:26 часа • 3277 прочитания

Днес откриват международния филмов фестивал "Любовта е лудост" във Варна. Това е един от старите фестивали във Варна, с прожекции от зората на демокрацията.

Тази година по традиция филмите в конкурсната програма са 12. Сред тях изпъкват шведският "Късче от сърцето ми" и унгарският "Дълга приказка", а откриването бе с френския хит "Как да бъдеш добра съпруга". Повече за програмата на фестивала може да видите тук.

Както всяка година и този път в програмата има отбрана селекция, включваща най-доброто от големите кинофестивали със световен престиж.

И този път по червения килим ще преминат българските звезди от театъра и киното. Това са едни от най-добрите и обичани български актьори, сред които Михаил Мутафов и Мариус Донкин. Младежкият модул този път е без жури, но има прожекции в рамките на фестивала. Журито на конкурсната програма пък е от трима души - Антония Ковачева от българската филмотека, Свен Тадикен от Германия и представителят на Румъния Богдан Йонеску. Предстоят вълнуващи дни с фестивала, като филмите са над 60 и са от цял свят. Сред тях са и български предложения, като "Ятаган", "Като за последно" и "В кръг".

Гостите и жителите на град Варна могат да се насладят на богата филмова програма и отпивайки от коктейлите на плажа да съчетаят лятната ваканция с качествени прожекции.

 

Автор: Мая Джамбазова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес