Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Музика на Петър Дънов ще огласи Националната галерия

18 април 2019, 13:16 часа • 3473 прочитания

Огромният интерес към изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ по случай 110 години от рождението на художника в Национална Галерия провокира организаторите за две нови събития. Първото от тях ще бъде кураторският тур в изложбата, плануван за 21 април (неделя) от 11 часа. Участниците ще имат възможност да се срещнат с куратора на експозицията Иво Милев, да научат повече за концепцията и изпълнението на тази впечатляваща изложба, за историята и съдържанието на колекцията на Борис Бекяров, за автора  Васил Иванов и неговата магнетична личност.

Специалният тематичен концерт е следващото от мероприятията, съпровождащи изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ. Музиката е неизменна част от ежедневния живот на Васил Иванов на дъновския Изгрев. Музикалността на неговите композиции е открита още от най-ранните му рецензенти и следва всички отзиви за неговото творчество.

В концерта ще бъдат представи произведения на Учителя Петър Дънов и специално подбрани за темата класически произведения. Изпълнители са Гиргина Гиргинова – сопран, Йоана Стратева  - цигулка и Ивелина Иванчева - пиано.

Концертът е на 23 април от 18:30 часа в залите на изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. 1909 - 1975. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ в Национална галерия, Двореца.

Изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ може да видите до 19 май 2019 г. в залите на Национална Галерия, Двореца.

Повече информация ще намерите на страницата на събитието - https://www.facebook.com/events/2691678767516235/

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес