Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галерия "Абсент" представя изложбата на Клементина Манчева "Кошница с мечти"

01 март 2018, 09:18 часа • 2916 прочитания

На 7 март 2018 г. от 18.30 часа в акварелна галерия "Абсент" ще бъде открита изложбата "Кошница с мечти". Автор на картините е Клементина Манчева.

Тя е родена през 1982 г. в гр. Ямбол. През 2001 г. завършва изобразително изкуство в ямболската гимназия "Васил Левски". Между 2001 и 2007 година се дипломира като бакалавър по "Моден дизайн" и магистър по "Графично и пространствено проектиране" в НБУ - София. През 2012 г. решава да се посвети на рисуването, като предпочита акварела за изразно средство.

Макар и позната сред арт средите и участвала в не малко колективни изложби, тя за пръв път прави самостоятелна такава в България. Картините са рисувани специално за нея в продължение на година.

Творбите, които ще бъдат показани, биха могли да бъдат определени като своеобразна палитра от тонове и чувства. Преливат от минорни и монохромни към интензивни и експресивни. Те са като калейдоскоп от емоции, клонят от крайна меланхолия към радост и преповдигнатост. Преминават през редица състояния, от тъгата по загубената детска невиност през копнежа и надеждата за любов, от усещането за заседналост и самота през надеждата и радостта, изразени с пъстри цъфтящи цветя.

Преди време Клементина каза в едно интервю, че "художникът е оголен нерв". Докоснете ли се до творчеството ѝ ще разберете, че е точно така. Картините ѝ са наистина като "кошница с мечти". Тя самата е изпълнена с мечти, желания, светлина,понякога и малко тъга, което естествено преминава в акварелите ѝ.

07 март 2018 г. (сряда) от 18.30 часа в акварелна галерия "Абсент", на ул. "Цар Самуил" 37, вход свободен.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес