Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как се лекува кризата на средната възраст

15 октомври 2015, 08:15 часа • 16016 прочитания

Неудовлетворен от живота пазач от китайския град Чанчун решил да напусне работа, като гледал видеа за художници, които създават невероятни произведения на изкуството от клечки за зъби.

38-годишният Лу Ксудонг няма никакво художествено образование, но в опит да се справи с кризата на средната възраст решил да се съсредоточи върху "клечкозъбеното" изкуство, пише Shanghaiist. Първоначалното вложение в новото увлечение били 2000 юана – именно толкова стрували 500 000 клечки за зъби.

За да усвои техниката само от гледане на видеа, му били необходими три месеца. След това той пристъпил към създаването на собствен шедьовър. Паното му с 3D изображение на див кон е дълго два метра, широко е един метър и тежи 170 килограма.

"Нямам никакви навици, що се касае до изкуство. След завършване на училище не можах да си намеря достойна работа. Дълго време работех в службите за сигурност в различни компании и предприятия, но никога не съм се занимавал с истинска работа. За щастие имам добра жена и умна дъщеря, те ме подкрепят. Благодарение на тях винаги съм вярвал, че трябва още веднъж да се опитам да направя в живота нещо, което си струва", споделя Лу.

Както отбелязва изданието, не е задължително новоизлюпеният творец да търси видеа за вдъхновение в чужбина. Не толкова отдавна в Чунцин възрастен художник смаял обществеността с работа в подобна техника, създавайки триизмерен Давид на Микеланджело, използвайки 87 000 клечки за зъби. По-рано 68-годишен творец експериментирал с картини от боб, рапица, пирони, копчета и памучни тампони.

Вижте невероятния шедьовър на китаеца.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес