Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Чуваш ли?" - сетивно приключение за слуха ви

20 април 2021, 09:48 часа • 804 прочитания

"Чуваш ли?" – открита пърформанс-лекция ще въвлече слуха ви в сетивно приключение. Какво означава да чуваш? Да слушаш? Да възприемаш? Какво е усещането да конструираш звукови мостове или пък да пускаш спасителни лодки в море от вибрационен шум?

"Чуваш ли?" ще се проведе на 27-ми, 28-ми и 29-ти април от 20 часа. Поради естеството на пърформанса, броят на публиката е ограничен до 20 души. Участието е с вход свободен, но с предварително записване за получаване на линк за достъп.

Включете се:

27.04.2021г., вторник - forms.gle/cQAaTdqTd5i18anq7;

28.04.2021г., сряда - forms.gle/SNPovp6x35oesrUr7

29.04.2021г., четвъртък -forms.gle/RTsPxyqwaBMG7c6g7

В рамките на откритата пърформанс-лекция "Чуваш ли" ще изследваме заедно естеството и потенциала на звука. През призмата на абсурдното и донякъде комичното ще имаме възможност да направим някои лични или пък просто звукови открития.

Автор на "Чуваш ли?" е Саша Хаджиева. Създаден е в сътрудничество с Милена Станойевич, Габриела Петрова и артистичния екип на Inner Theater Company. Графичен дизайн: Саша Хаджиева.

Екипът на проекта ще остане за среща с публиката след края на пърформанса.

Саша Хаджиева е пърформър и визуален артист на свободна практика. Търсач на отговори с уклон към пътешествия. Работи по методологията на сетивен-лабиринт театър от 2011г., като тя се превръща в едно от най-удивителните "пътувания" за нея и до днес. Зад гърба си има десетки представления като през последните години е част от екипа на Inner Theater Company. Вълнуват я личната среща с всеки зрител и нейния трансформативен потенциал. В рамките на лабиринт-представленията често изгражда причудливи, сюрреалистични образи и пространства.

"Чуваш ли?" е част от поредицата онлайн сетивни пърформанси на Inner Theater Company, с която се стремим да намерим подход за на пръв поглед нещо невъзможно - имплементиране на сетивните и интерактивни методи в дигитална среда.

Пърформънсите са част от проект "Сетивни и имерсивни театрални практики в дигитален контекст" на Inner Theater Company. С финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", Програма "Публики" 2020 и медийното партньорство на Actualno.com.

В проектът са включени онлайн дискусии с български и международни партньори и експерти, в които ще обменим опит и ще се опитаме да прозрем в бъдещето и възможностите, които то предлага. Можете да гледате запис на две от тях в УouТube ето тук: bit.ly/3sAr3DR.

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес