Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 години Маркони и приятели - сборна изложба

11 юни 2020, 09:06 часа • 3417 прочитания

Галерия "Арт Маркони" във Варна празнува 10-годишен юбилей и по този повод предвижда специална изненада. Това сподели пред Actualno.com едно от лицата на галерията - Ваня Маркова. Тя разкри изненадата за понеделник, 15 юни, в специално послание:

"Позволявам си в поканата за тази изложба да изразя специалното си отношение и благодарност към любимите ми, предани художници: Васил Петров, Ивайло Евстатиев, Стефан Хаджи-Николов и Огнян Георгиев - моите четири верни шпакли, защото благодарение на тяхната подкрепа, талант и приятелство имах куража да стартирам преди 10 години своята мечта - галерия "Арт Маркони". Аз съм зодия близнаци – смесвам кафето със захар, приятелството с бизнес, любовта с брак… Знам, че за много хора това е отживелица, почти нереалност, но аз правя така.

Всичко, което човечеството преживява напоследък, е подсказване, че в стремежа си за личностно израстване загубихме почвата под краката си. Урокът за съпричастност никога не е отменян от учебника на живота.

Радвам се, че през тези трудни месеци хората не са изгубили вкуса към изкуството и истински са зажаднели за него, съдейки от интереса към първата ни изложба след изолацията, тази на Ивайло Евстатиев. Мисля, че и с поредното издание на сборната изложба "Маркони и приятели - 10" всички почитатели на изящното ще бъдат отново приятно провокирани. Темата Варна е своеобразен акцент и живописен комплимент, поднесен чрез творбите на Васил Петров, Ивайло Евстатиев, Огнян Георгиев и арх. Владимир Рачев, които в своя си, различим стил интерпретират знакови сгради и атмосферата на любимия град.

Картините на Ангел Атанасов/Ачо, Димитър Манолов, Димитър Михайлов, Илия Касабов и Румен Михайлов отново ще напомнят за непреходността на тяхното изкуство и чрез тях духът им отново ще се присъедини към празника ни.

Благодарна съм на всички, с които споделяхме и ще продължим да пълним с живот това пространство. Във времето, в което си липсвахме, имах възможност да ви припомням чрез страницата ни във Фейсбук и да ви връщам към толкова вълнуващи мигове – изложби, спектакли, премиери на книги, балове на поезията… Но магията на непосредственото общуване с нищо не може да бъде заменена. Малката уличка „Охрид” отново ще оживее от усмихнатите ви лица, от радостния глъч, от грейналите ви и заредени с очакване погледи, а ние с художниците ще направим всичко, за да утолим жаждата ви за красота. Не сме пренебрегнали изискванията за безопасност и за това купонът и артистичните подаръци - изненади ще бъдат отвън пред галерията.

До среща в понеделник!"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес