Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпрос: Защо Джордж Флойд беше превърнат в мъченик, а Ашли Бабит - не?

14 януари 2021, 18:06 часа • 10717 прочитания

Преди дни американските медии разкриха коя е жената, която беше застреляна при опита за нахлуване в залата на Конгреса на САЩ, в която се провеждаше заседанието за потвърждаване на победата на Джо Байдън на президентските избори.

Това е Ашли Бабит, ветеран от американските военно-въздушни сили от Сан Диего, посочи The New York Post.

Ашли Бабит е омъжена, служила е във ВВС 14 години, била е ревностен поддръжник на Доналд Тръмп.

„В шок съм. Никой от Вашингтон не се обади на сина ми, научихме от телевизията“, каза пред медиите Робит Бабит, майка на съпруга на убитата жена.

Веднага стана ясно кой е изстрелял куршума, като шефът на полицията във Вашингтон Робърт Конти по-късно потвърди, че стрелецът е полицейски служител от Капитолия, предаде FOX 5 от Вашингтон.

По-късно станаха ясни и другите жертви на сблъсъците.Полицията заявява, че останалите жертви са идентифицирани като мъж на име Бенджамин Филипс, на 50 години, от Пенсилвания, Кевин Грийсън, на 55 г., от Атланта и 43-годишната Розан Бойланд от Джорджия.

В социалните мрежи се вихри дискусия дали има двоен стандарт при отразяването на убийството на тези жертви и тази на Джордж Флойд и останалите афроамериканци, които станаха повод за протестите на Black Lives Matter.

Ето какво пише Ирини Зикидис по темата.

"Единият с 6 присъди за притежание и разпространение на наркотици и обир на бременна жена. Другият с 14 години служба във ВВС на САЩ, с множество награди. И двамата убити от полицията.

Единият погребан като национален герой в златен ковчег. Другият заклеймен като терорист.

#Либерализъм"

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес