Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мохамед бин Салман e Човек на годината от читателите на сп. Time

05 декември 2017, 12:16 часа • 1878 прочитания

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман ал Сауд стана човек на годината на сп. Time. Резултатите от гласуването в американското издание бяха публикувани на сайта му в понеделник.

За принца от Саудитска Арабия са гласували 24% от читателите. На второ място с 6% е хаштагът #Metoo (И аз също), използван от участници в движението срещу сексуалното насилие, признали, че и те са били обект на злоупотреба. Трето място с 5% си поделят Dreamers („Дриймърс”) – младите нелегални имигранти в САЩ, дошли в страната като деца, заплашени сега от депортация, състезателят по американски футбол Колин Каперник, организирал кампания за борба с расизма и прокурорът Робърт Мълър, който разследва намесата на Русия в президентските избори в САЩ.

Руският президент Владимир Путин получава 3% от гласовете. Той дели петото място с канцлера на ФРГ Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон, папа Франциск и популярния американски водещ Джими Кимъл.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е шести и 2% от гласовете.

Миналата година начело в рейтинга беше индийският министър-председател Нарендра Моди.

Сп. Time избира Човек на годината от 1927. Тогава с това звание е удостоен американският авиатор Чарлз Линдбърг, първи прелетял сам над Атлантика.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес