Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дахер Ламот: Разследване на ВВC доказа, че азербайджанци са унищожили историческа църква, защо родните медии мълчат?

26 март 2021, 11:26 часа • 2151 прочитания

"След разследване на BBC се доказа вчера, че азербайджанци са напълно унищожили и изравнили със земята още една стара историческа арменска църква в Нагорни Карабах .

Интересно ми е защо българските медии не го отразяват подобаващо това и защо не потърсят г-н Плевнелиев за коментар, след като той толкова настървено говореше за "арменска агресия" в НК?

Както виждате петролът е новата религия, а идолопоклонниците й се кланят послушно пред всеки, който притежава този "божествен" ресурс", пише анализаторът Дахер Ламот в социалната мрежа Фейсбук.

Кореспондентът на BBC Джона Фишър разследва изчезването на арменска църква, която попадна в ръцете на Азербайджан след скорошната война в Нагорни Карабах. Онлайн видео показва, че църквата е била непокътната, когато Азербайджан е взел обратно спорната територия.

Азербайджан заяви, че етническите арменци са добре дошли да останат в Нагорни Карабах, но Армения обвини Баку в увреждане и унищожаване на арменското културно наследство, останало в региона, включително църкви и паметници. И двете страни се обвиняват една друга във военни престъпления в Нагорни Карабах.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес