Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зукърбърг: Facebook не пренебрегва безопасността на потребителите

06 октомври 2021, 07:20 часа • 1119 прочитания

Основателят и ръководител на Facebook Марк Зукърбърг нарече неверни твърденията, че компанията пренебрегва безопасността на потребителите с цел печалба.

"В центъра на обвиненията е идеята, че ние даваме приоритет на печалбите си за сметка на безопасността и благосъстоянието на потребителите. Това не е вярно", посочи Зукърбърг в обширен коментар на своята страница във Facebook.

Зукърбърг не се съгласи и с друго обвинение, че Facebook показва на потребителите политическо съдържание, което противоречи на техните възгледи и понякога граничи с екстремизъм, за да поддържа интерес. "Подобни твърдения са просто нелогични", каза той.

Той се въздържа от недвусмислени твърдения, че всички обвинения са лъжа и отбеляза няколко пъти, че няма да има смисъл една компания да създава лаборатории, които да изследват въздействието на нейните продукти върху психологията на потребителите, ако не смята да вземе предвид резултатите от изследванията.

Във вторник разобличила Фейсбук бивша служителка заяви пред американските законодатели, че гигантът сред социалните мрежи подхранва разделението, вреди на децата и спешно трябва да бъде регулиран, призовавайки Конгреса да предприеме дълго отлагани действия, съобщи АФП.

Бившата служителка Франсис Хоугън даде показания на Капитолийския хълм, след като предостави на властите и на „Уолстрийт джърнъл“ масиви от вътрешни проучвания, които разпалиха една от най-сериозните кризи във Фейсбук.

"Вярвам, че продуктите на Фейсбук вредят на децата, разпалват разделението и отслабват нашата демокрация", заяви Хоугън пред подкомисията на Сената.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес