Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задължително носене на маска за лице влиза в сила за Лос Анджелис

16 юли 2021, 07:25 часа • 1916 прочитания

Носенето на маска в закрити обществени пространства отново ще бъде задължително в Лос Анджелис, стартирайки от този уикенд поради непрекъснатото нарастване на инфекциите и хоспитализациите с коронавирус, съобщиха здравните власти, пише БГНЕС. Лос Анджелис е първият голям американски мегаполис, който отново налага използването на маска за лице - независимо от статуса на ваксинация - в магазини, хранителни магазини, ресторанти и работни места, за да помогне за овладяване на пандемията.

В четвъртък окръгът съобщи за 1537 нови случая на инфекция - най-големият брой от началото на март през тази година. Американските здравни служители обявиха в средата на май, че напълно ваксинираните американци могат да се сбогуват с маските си както на открито, така и на закрито. След връхната точка през април обаче имунизационната кампания в САЩ се забави значително, въпреки че има много ваксини.

Увеличението на случаите COVID-19, главно поради разпространението на варианта Delta, притеснява някои служители. По-голямата част от хората, положителни за коронавирус през последните дни, някои от които трябва да бъдат хоспитализирани, не са били ваксинирани.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес