Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забрана за изискване на доказателство за ваксинация в Тексас

08 юни 2021, 07:35 часа • 2536 прочитания

Властите на Тексас са забранили на компании и институции в този щат да изискват от жителите му да предоставят доказателства за ваксинация срещу новия коронавирус като условие за предоставяне на всякакви услуги, информира ТАСС. Такъв закон беше подписан от губернатора на щата Грег Абът. Както се посочва в изявление, "тексасците трябва да могат свободно да ходят където искат, без никакви ограничения и изисквания."

„Днес подписах закон, който забранява на всеки бизнес или държавна агенция в Тексас да изисква ваксинационен паспорт или каквато и да е информация за ваксинацията“, каза губернаторът. Както той подчерта, на територията на Тексас няма да е възможно да се искат данни за ваксинации "като условие за получаване на каквито и да било услуги или достъп до където и да било".

Този законопроект беше одобрен преди това от законодателния орган на щата. Републиканците бяха авторите на инициативата. През април Абът, също представител на Републиканската партия на САЩ, подписа изпълнителна заповед с подобно съдържание. Тексас е един от икономически най-развитите американски щати. Нарежда се на I място сред тях по добив на петрол.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес