Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Вицето на Камала Харис атакува Тръмп на първия си митинг": Подиграва се с американските закони

07 август 2024, 06:35 часа • 1356 прочитания

Кандидатът за вицепрезидент на САЩ от Демократическата партия Тим Уолц разкритикува бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на митинг във Филаделфия, където за първи път агитира заедно с кандидата за президент от Демократическата партия Камала Харис, предаде БГНЕС.  

Още: Стана ясно кой ще е вицепрезидентът на Камала Харис, ако тя спечели изборите

Атаката срещу Тръмп

Уолц обвини Тръмп, че отслабва икономиката, за да се облагодетелства, като заяви, че бившият държавен глава "не знае нищо как да изпълни дълга си" и че "е твърде зает да служи за себе си".

Той също така изрази нетърпение да предизвика Тръмп на президентските избори през ноември, заявявайки: "Нямам търпение да го победя - Това е, ако той е готов да стане от дивана, за да се появи".

"Той се подиграва с нашите закони, сее хаос и разделение, а това не говори за досегашната му дейност като президент", заключи Уолц.

Още: Екипът на Камала Харис: Тръмп е уплашен, стига е бягал от обещания дебат

Камала Харис обяви, че е готова да победи Тръмп

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че вече е официално номинирана за кандидат за президент на Демократическата партия.

"Заставам пред вас днес, за да обявя с гордост, че вече официално съм кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати", заяви Харис.

Тя направи изказването си на първия обединен митинг с кандидата си Тим Уолц, като подчерта важността на движението напред. "Имаме работа за вършене, трябва да преминем към изборите и да ги спечелим", добави Харис.

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис представи своя кандидат за вицепрезидент Тим Уолц, като изброи всичките му роли през цялата му кариера и сравни автобиографията му с тази на републиканския кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс.

След като отбеляза постиженията на Уолц, като спомена специално времето, когато е бил треньор по футбол, Харис се зае да го сравнява с Ванс, като каза, че "това е като мач между университетския и младежкия отбор".

"Благодаря ви, че върнахте радостта", каза Уолц, когато пое подиума от Харис по време на митинга им във Филаделфия.

Още: Тръмп и Харис спорят по коя телевизия да се явят на предизборен дебат

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес