Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вицетата на Харис и Тръмп в първи сериозен сблъсък преди изборите в САЩ (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 06:25 часа • 597 прочитания

Демократът Тим Уолц и републиканецът Джей Ди Ванс излизат на сцената в първия и единствен дебат на вицепрезидентите в изборите в САЩ през 2024 г. Двубоят се води от CBS News и се провежда в Ню Йорк, без публика на живо.

Още: Изборите в САЩ: Време за последното обратно броене в Украйна

Диспутът

Ето някои неща, на които трябва да се обърне внимание за диспута:

Политическата им идентичност: Биографичните материали на двамата кандидати са породени от стремежа им да покажат своята автентичност - което е особено важно в надпревара, в която нерешителните гласоподаватели в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин могат да определят изхода.

Абортите: Двете кандидатури са разделени по отношение на правото на аборт. Демократите смятат, че този въпрос е от решаващо значение за мотивирането на жените и младите хора и за спечелването на колебаещите се избиратели. В същото време Ванс и Доналд Тръмп на моменти се затрудняват да се разберат по този въпрос. Тук Уолц набра точки.

Военни досиета: Ванс нападна Уолц заради военното му минало. Той обвини кандидат-вицето на Харис, че е преувеличил автобиографията си и се е пенсионирал преди изпращането на частта му в Ирак.

Текущи събития: Дебатът съвпада с усилията за възстановяване от урагана "Хелън" в югоизточната част на Съединените щати, а Близкият изток е на ръба на пропастта, докато Израел ескалира кампанията си срещу подкрепяните от Иран бойни групи в Ливан, а Иран нанесе ракетни удари в Израел.

Още: 13-метрова гола статуя на Доналд Тръмп виси край Лас Вегас (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес