Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вицепрезидентът на САЩ уверява, че "Обамакеър" скоро ще е история

29 юни 2017, 06:50 часа • 1155 прочитания

Законопроектът на новата система за здравно осигуряване в САЩ, който трябва да замени програмата "Обамакеър", ще бъде приет преди края на лятото. Тази увереност изрази американският вицепрезидент Майкъл Пенс по време на реч в Кливланд, предаде БГНЕС.

"До края на това лято президентът Доналд Тръмп ще работи с Конгреса, а ние ще спазим обещанието към американския народ, като заменим "Обамакеър", каза той.

В момента от Сената се разглежда законопроект за подмяна на основните разпоредби на съществуващата система за преференциално здравно осигуряване. Той лесно премина гласуване в Камарата на представителите, но процесът се забави в Сената. Ако републиканците не получат гласовете на демократите, те ще се опитат да включат тази инициатива в проекта за бюджет за следващата финансова година и да го вземат с обикновено мнозинство, с помощта на специална процедура.

Поради липса на достатъчно подкрепа, гласуването на новия закон беше отложено за месец юли. Публично отказаха да подкрепят инициативата и няколко републикански сенатори.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес