Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вечерен час във Вашингтон и окръг Колумбия докато не изтече мандатът на Тръмп

07 януари 2021, 06:07 часа • 3523 прочитания

Окръг Колумбия реши да удължи заповедта за извънредно положение и вечерен час за срок от две седмици, предаде NBC. Това реално представлява времето, което остава на Доналд Тръмп като президент на САЩ до края на мандата му.

Кметът на Вашингтон Мюриъл Браузър заяви, че Тръмп продължава да подтиква насилие, с което обясни и защо извънредното положение се удължава. Вечерният час важи от 18:00 до 6:00 часа.

По последни данни, са арестувани 30 души.

Междувременно в Конгреса продължава утвърждаването на резултатите от изборите за президент на САЩ. С огромно мнозинство в Сената беше отхвърлено искането на Тръмп да не бъдат признати резултатите в Аризона. А републиканецът Линдзи Греъм, считан за един от близките до Тръмп сенатори, директно заяви, че случилото се през тази нощ е недопустимо и каза следното: "Надявах се, че Джо Байдън ще загуби. Той спечели. Той е законният президент на САЩ".

Позицията на Греъм отразява ясно масово промененото настроение сред републиканците, които обръщат гръб на Тръмп. Работата на Конгреса по утвърждаване на резултатите от изборите за президент на САЩ продължава.

Още: Съветите на МВнР за българите в окръг Колумбия

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес