Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Оклахома изпълниха втората за 2014 екзекуция в САЩ

10 януари 2014, 08:33 часа • 29469 прочитания

Чернокож американец бе екзекутиран в четвъртък в Оклахома. Това става няколко години, след като двама от съучастниците му бяха постигнати от същата участ заради убийство с бейзболна бухалка на управител на магазин.

Трийсет и осем годишният Майкъл Лий Уилсън бе умъртвен с инжекция в щатския затвор в Макалистър, заяви пред АФП говорител на затворническите власти в Оклахома.

"Само искам да кажа, че обичам всички хора по света", казал осъденият преди да умре. "Аз обичам света, обичайте моите момичета заради мен, ще ми липсват завинаги. Чувствам как тялото ми гори", добавил той .

Уилсън е третият човек, който е екзекутиран по делото за убийството на Ричард Йост, пребит до смърт и открит във фризера на супермаркет през февруари 1995 година. Двама от съучастниците му вече бяха екзекутирани през 2009 г. и 2011 г. Третият – непълнолетен по това време - беше осъден на доживотен затвор.

Щатът Оклахома изпълни 109 от 1361 екзекуции в САЩ след възстановяването на смъртното наказание през 1976 г. Първата смъртна присъда за 2014 година бе във Флорида във вторник.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес