Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В интервю за “Фокс”: Камала Харис обеща завой от президентството на Джо Байдън

17 октомври 2024, 21:40 часа • 1063 прочитания

“Нека бъда пределно ясна. Моето президентство няма да бъде продължение на президентството на Джо Байдън.” Това заяви кандидатката за президент на САЩ Камала Харис в интервю за телевизия “Фокс нюз”.

Разговорът бе оприличен от мнозина на война заради сблъсъка на възгледи между вицепрезидентката и водещия Брет Байер. Журналистът зададе редица въпроси на демократката като: трябва ли данъците на американците да се харчат за политики за смяна на пола, ще се извини ли, че е пуснала на свобода имигранти, насилили и убили млади момичета, и ще управлява ли тя по свой начин, или просто смята да продължи политиките на настоящия си началник.

Още: Камала Харис уверява, че няма да е като Байдън (ВИДЕО)

“Мога ли да довърша отговора си?”, неколкократно попита Харис, докато Байер я прекъсваше. Вицепрезидентката заяви, че като всеки нов президент, който встъпва в длъжност, ще донесе своя житейски опит, професионалния си опит и нови свежи идеи. “Аз съм представител на новото поколение лидери”, категорична бе демократката, цитирана от 24 часа.

Това беше първото интервю на Харис за “Фокс нюз” - телевизия, която е последователен поддръжник на републиканците и Тръмп. Когато тя бе поканена за разговора, милиардерът изрази публичното си възмущение и заяви, че телевизията е загубила пътя си. Изглежда обаче, че това е било само примамка, тъй като 25-минутното интервю на демократката премина в постоянни престрелки от страна на водещия.

Още: Байдън: Камала Харис ще си проправи собствен път

В началото Харис се оказа в отбранителна позиция, но тя набра сила с напредването на дискусията. Първата тема, по която Байер и Харис говориха, беше миграцията. Той я попита дали дължи извинение на роднините на жени, убити от мигранти - изреждайки поименно такива примери. Макар че нарече тези случаи “трагични”, Харис отбеляза, че миграционната система на САЩ е счупена от дълго време и Конгресът е отговорен за нейното поправяне. “Имаме неработеща имиграционна система, която е такава още преди правителството на Доналд Тръмп”, каза тя.

По-рано тази година Камарата на представителите и Сенатът бяха изготвили двупартиен законопроект за имиграцията, но републиканците му наложиха вето. Камала Харис обвини републиканците и Тръмп, че блокират намирането на решение.

Още: Камала Харис призова Израел да улесни доставките на храна в Газа

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес