Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ураганът "Лаура" удари със сериозна сила бреговата ивица на Луизиана

27 август 2020, 16:50 часа • 2101 прочитания

Ураганът „Лаура“ удари бреговата ивица на Луизиана в четвъртък сутринта като буря от категория 4, като донесе ветрове от 150 мили в час (240 километра в час) и причини сериозни разрушения на инфраструктурата, предава CNN, предава "Фокус".

„Лаура“ - най-силната буря в региона за повече от век, достигна сушата около 1:00 ч. местно време (9:00 часа българско време) като буря от категория 4 с ветрове от 240 км/ ч. Към 5:00 часа ( 13:00 часа българско времер) бурята отслабна до категория 2 над западната и централната част на Луизиана, с все още мощни ветрове със скорост 180 км/ ч.

Сериозно пострада град Чарлс Лейк , а хората там съобщават за отнесени покриви и обърнати превозни средства. Нивата на водата по крайбрежието се повишиха бързо, след като синоптиците предупредиха за високи бурни вълни.

"Ще има части от Чарлз Лейк под вода, които никой човек не е виждал досега", заяви губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс пред WWL Radio. "Ние събираме всички наши хора и активи, за да влезем и да започнем дейности за търсене и спасяване."

„Лаура“ се сравнява с ураган от преди повече от 160 години, като най-силната буря, ударила Луизиана. Ураганът от 1856 г. също е бил с ветрове от 240 км/ ч.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес