Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ултиматум към бивш кмет на Акапулко - да каже къде са отишли стотици оръжия на полицията

02 октомври 2018, 08:51 часа • 1232 прочитания

Срок от 72 часа има бившият кмет на мексиканския град Акапулко, за да обясни къде са отишли стотици полицейски оръжия, които би трябвало да се ползват от полицията на града, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Миналата седмица цялата полиция на крайбрежния мексикански курортен град беше освободена заради съмнения във връзки с организираната престъпност. По време на разследването беше установена липсата на 342 оръжия от полицейската оръжейна. Министерството на отбраната на страната заяви, че за тях е отговорен бившият кмет Еводио Веласкес Агуире, чийто подпис стои под инвентарния протокол. Агуире, чийто мандат изтече миналия уикенд, нарече правителственото разследване "лов на вещици".

Миналия вторник морски пехотинци нахлуха в централата на полицията в Акапулко и обезоръжиха 700 полицейски офицери. С охраната на курортния град беше натоварено специално федерално полицейско подразделение, подкрепяно от военни.

Акапулко, който придоби популярност през 50-те и 60-те години на миналия век като любимия курорт за почивка и развлечение на богатите и известните, през последните години придоби печалната слава на място с висока престъпност, масови убийства и трафик на наркотици.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес