Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уго Чавес ще се прибере у дома идната седмица

08 март 2012, 06:56 часа • 3490 прочитания

Президентът на Венецуела Уго Чавес ще се върне от онкологичното си лечение в Хавана в родината си идната седмица, предадоха световните агенции.

Новината съобщи президентът на Колумбия Хосе Сантос, който посети Хавана и разговаря с президента на Куба Раул Кастро и с Уго Чавес относно колумбийското домакинство на срещата на върха на страните от Организацията на американските държави.

Срещата ще е на 14 и 15 април. Куба е изключена от организацията. В знак на солидарност страните от социалистическия блок АЛБА, създаден през 2004 г. като противотежест на ОАД и обединяващ Венецуела, Куба, Никарагуа, Антигуа и Барбуда, Боливия и още няколко карибски държави, заплашиха, да бойкотират форума на високо равнище.

Сантос дойде в Хавана, за да убеди Чавес да не бойкотира срещата на върха, предаде Ройтерс. Богота се надява, че домакинството на този форум ще й помогне да изчисти името й, опетнено след години на кървави сражения с бунтовниците от ФАРК и с наркотрафикантите. На срещата се очаква на присъства Барак Обама. 

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес