Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убит е похитителят, който взе заложници в Тексас

14 юни 2016, 21:33 часа • 818 прочитания

Похитителят, който взе за заложници посетители на магазин от веригата Walmart в Тексас, САЩ е убит. Заложниците са освободени без физически последствия за тях, предадоха американски медии. 

Властите бяха призовали жителите на град Амарило, където стана инцидента, да не приближават района на супермаркета. По-късно беше съобщено, че вероятно става въпрос за свада между служители в магазина. Смята се, че един от служителите е взел друг за заложник. 

Собственик на банка в близост до магазина разказа пред Amarillo Globe News, че хеликоптери и около 20 коли на полицията и спасителните служби са на мястото на инцидента. 

Намиращите се в магазина клиенти са освободени. Те са живи и здрави, съобщи офицер от градската полиция. Похитителят "е убит, няма други пострадали", каза лейтенант Джеб Хилтън. 

По време на операцията органите на реда евакуираха пазаруващите от страничен изход на магазина, съобщи местна радиостанция, цитирана от Fox news. 

Хората в САЩ настръхват при съобщения за подобни истории, въпреки че инциденти с оръжие са често срещани в страната. 

В неделя въоръжен мъж, заявил принадлежност към групировката „Ислямска държава”, застреля 48 души в нощен гей клуб в град Орландо, щата Флорида. Това беше най-голямото масово убийство в историята на САЩ, при което е използвано стрелково оръжие. В САЩ над 10 000 души всяка година загиват от огнестрелни рани, а правото на притежаване на оръжие се гарантира от американската конституция, припомня БГНЕС.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес