Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиецът от Колорадо с нови 43 обвинения

22 април 2021, 07:25 часа • 1926 прочитания

Американските власти са внесли допълнителни 43 обвинения срещу Ахмад Алиса, който организира стрелба в Боулдър, Колорадо през март, при която бяха убити 10 души, предаде БГНЕС.

Преди това Алиса е отговорен по 10 обвинения за убийство и опит за убийство. Прокурорът на окръг Боулдър Майкъл Догърти повдигна допълнителни обвинения в опит за убийство по 33 обвинения срещу 21-годишния мъж и 10 обвинения за незаконно притежание на складове с голям капацитет . По-рано прокурорът предупреди, че властите могат да повдигнат допълнителни обвинения срещу стрелеца.

На 22 март Алиса откри огън близо до супермаркет в Боулдър, убивайки 10 души, включително полицай. По-късно нападателят е задържан. Според властите Алиса не е имал съучастници.

Според адвокатите на подсъдимия, клиентът им страда от психично разстройство. Те поискаха подходящи проверки. По-рано американските медии съобщиха, позовавайки се на познати на Алиса, че той е бил склонен към внезапни изблици на ярост. Според тях младежът показвал симптоми на психично разстройство, понякога си мислел, че някой го наблюдава.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес