Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп ще разсекрети всички документи за предполагаемите връзки с Русия

07 октомври 2020, 09:20 часа • 3173 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил разсекретяването на всички документи, свързани с предполагаемите му връзки с Русия, предава РИА Новости.

Той също така е решил да разкрие информация за кореспонденцията на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която тя е провеждала чрез личен сървър.

"Поръчах да бъдат напълно разсекретени всички документи, свързани с най-голямото политическо престъпление в американската история, измамата (свързана с) Русия. Както и със скандала с имейлите на Хилари Клинтън. Без редакция", написа американският лидер в Twiter.

В отделна публикация той припомни, че отдавна е разсекретил всички данни за „заговора с Русия“.

"За съжаление на страната ни, хората действаха много бавно, особено като се има предвид, че това е може би най-голямото политическо престъпление в историята на страната ни. Действайте!", добави държавният глава.

Американските власти обвиниха Русия в намеса в изборите през 2016 г., Москва отрича това. Въз основа на непотвърден доклад за "връзките" на действащия президент на Русия, американските разузнавателни агенции разследваха персонала на Тръмп. Впоследствие „руското дело“ беше разследвано от специалния прокурор Робърт Мълър, който не намери доказателства за „тайно споразумение“.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес