Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп отрече да иска да прокопае ров с алигатори на границата с Мексико

03 октомври 2019, 10:55 часа • 2080 прочитания

Президент на САЩ Доналд Тръмп отрече съобщения в медиите, че иска да се прокопае ров, пълен с алигатори на границата с Мексико, за да предпази САЩ от наплива на нелегални мигранти.

Преди дни вестник New York Times публикува статия, в който се твърди, че той предлага да се изкопае ров "пълен с опасни животни като защита на границата от нелегалните мигранти". Освен рововете, мерките включвали пускане на ток по оградата и поставяне на шипове по граничната стена, предаде БГНЕС.

По време на среща в Овалния кабинет с президента на Финландия, Тръмп отрече написаното в статията, но приписа публикацията на репортери от Washington Post.

"Това е написано от хората от Washington Post, но знайте, че е неточно. Вероятно е измама", заяви Тръмп, цитиран от американските медии. На срещата Тръмп изразил съчувствие и към основателя на Amazon Безос, който "би трябвало да се срамува от себе си, защото това, което правят с репутацията му от Washington Post…е позор.”

Статията за алигаторите обаче се появи в New York Times и е извадка от книгата "Гранични войни: "Нападението на имиграцията" на Тръмп отвътре" с автори репортерите Майкъл Шиър и Джули Дейвис. Тя е написана въз основа на интервюта с повече от десет неназовани служители в Белия дом. "Washington Post" няма участие нито в статията, нито в книгата.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес